I tvivl om hvilken oplader din Macbook bruger? Her finder svaret

Apple har siden 2006 udgivet en hel del Mac & Macbooks – næsten en ny hvert år. Dette er selvfølgelig grundet af den meget populære bærbar, skal kunne følge med andre alternativer. Men da selve opladeren, man bruger til at oplade sin Mac er blevet skiftet mange gange, kan det være svært at finde ud af, hvilken oplader man skal købe. Faktisk har Apple skiftet opladeren på deres bærbarer, 4 gange fra 2006 – og til i dag. I dette indlæg, guider vi til hvilken model du bør købe.

MAGSAFE, MAGSAFE 1 OG MAGSAFE 2 – KÆRT BARN HAR MANGE NAVNE

Hvis du er ejer af en Macbook fra årene 2006-2007, bliver det desværre en udfordring at finde den rette oplader. Opladeren er ikke længere i produktion, hverken den originale fra Apple eller diverse kopiprodukter. Bærbaren er i dag så svag, at alle har udskiftet den for lang tid siden. Den kan kendetegnes ved at den ikke blevet lavet i metal, men sort og hvid plastik.

Er du derimod indehaver af en Macbook fra 2009 og frem til 2011, bliver det noget nemmere at finde en oplader. Opladeren er stadig i produktion, da bærbaren stadig er brugt og elsket af mange Apple brugere. Grunden til at opladeren blev lavet i sin tid, kommer af navnet ”Magsafe”. Opladerens stik der skal sættes ind, er nemlig magnetisk og gør at hvis en person skulle komme til at gå ind i kablet, falder det ud af Macbooken. På den måde undgår man at ens Macbook ender på gulvet og går i stykker. Opladeren er kendetegnet ved at stikket er formet som et ”L ”og derfor vil du også høre den omtalt som en Macbook oplader med L-Stik.

Der var dog en stor ulempe ved L-stikket. Opladerens kabel, kunne nemlig kun vendes to veje, og derfor kunne det være problematisk, da kablet skulle vendes underligt i flere tilfælde. Dette problem løste Apple i deres nyere Macbooks fra 2012 og frem til 2017. Opladeren havde ikke længere et ”L-stik”, men nu et ”T-Stik”, så kablet kunne vendes 360 grader. Opladeren er stadig den som flest folk bruger, da mange stadig har en Macbook fra f.eks 2015 grundet prisen.

USB-C ER DEN NYE DRENG I KLASSEN

De nyeste modeller af Mac bruger i dag USB-C. Mange kender stadigt ikke til USB-C, men efterhånden som årene går, vil det blive ligeså kendt som forgængerne USB-A og USB-B. Den nye form for usb er nemlig blot en nyere udgave, som har fordelen at selve stikket er tyndere og derfor kan bruges på mange smartphones/tablets. Samtidigt, kan kablet trække en langt højere mængde data og derved overføre filer langt hurtigere. Selvom at det alt sammen lyder godt, har denne oplader dog ulempen at den ikke længere er magnetisk. Derfor er Apple også gået væk fra ordet ”MagSafe” som mange Mac-brugere ellers elskede. Der kan dog findes adaptere på nettet og i butikkerne, som omformer USB-C stikket, til et USB-C stik med magnet. Det er kun de nyeste Macbooks fra slutningen af 2016 og frem til i dag, som bruger USB-C.

Læs mere om Macbook opladere og Magsafe her.

Skriv et svar

Løsninger

Linkbiblioteket

Vores hold

Anders Jytzler
Administrator

Jimmy D. W.
Skribent og tester

Website kompabilitet