Effektiv gulvvask med fugtede microfibermopper

Gulvvask er ikke “bare” gulvvask. Der findes efterhånden en masse moderne teknikker aka. vaskesystemer, når man skal vaske gulv.

De klart mest benyttede gulvvaskesystemer blandt private, er den go’e gammeldags gulvmoppe og skrubbe, eller minimoppe (spaghettigarn). sidst men ikke mindst rengøring bestående af en microfibermoppe med tilhørende spand/udvrider. Ingen af disse tre gulvvaskemetoder er dog specielt velegnet, hvis du skal vaske større gulvarealer.

I blog indlægget her, har jeg derfor valgt at fokusere på nogle af de gulvsystemer, som TJMservice og andre professionelle gør brug af. Disse løsninger kan du som privatperson, nemlig også bruge med fordel. Med disse metoder vil du kunne vaske gulv hurtigere, mere ergonomisk og samtidig få et flottere resultat.

METODE 1: FUGTEDE MOPPER

Metoden her er meget populær blandt rengørings selskaber, som foretager hyppig gulvvask. Dette vaskesystem er kun velegnet hvis gulvet ikke er meget beskidt eftersom man i korte træk, kun giver gulvet en fugtig overtørring. Mopperne skal her, skiftes ud lige så snart de ikke længere er fugtige. Derfor skal man bruge en del mopper, for at foretage gulvvask med denne vaskemetode.

Typisk klargøres microfibermopperne i en vandtæt kasse med låg, ved enten at hælde vand over tørre mopper, eller ved at tage de fugtige mopper direkte ud af vaskemaskinen og placere disse i kassen.

Langt de fleste som benytter denne vaskemetode, gør brug af microfibermopper med velcro på bagsiden. Disse mopper udmærker sig ved at være hurtige at skifte, samt at have en god rengørings effekt sammenlignet med for eksempel bomulds mopper.

METODE 2: KOPSYSTEM OG DRYPSYSTEM

Metoden her går ud på, at du først vasker gulvet med en meget våd eller uvredet moppe, for derefter at tørre gulvet med en tør moppe. Denne vaskemetode er særligt velegnet, når gulvet kræver mere end blot en fugtig aftørring eftersom vandet blødgør og opløser skidtet og derfor gør det “nemt” at fjerne med den tørre moppe.

Benyttes kopsystemet, foretages gulvvasken ved at der udlægges vand på gulvet med en kop eller lignende. Vandmængden der benyttes på denne måde, er dermed meget lavere end gulvvaskesystemer hvor man konstant skyller moppen. Resultatet bliver også pænere, da man typisk skifter både den våde og den tørre moppe undervejs, hvilket man jo ikke gør, hvis man slæber en spand med vand der bliver mere og mere beskidt med rundt.

Drypsystemet, er i grove træk lig kopsystemet. Her dyppes moppen i en spand, hvorefter moppen lægges på en rist som er placeret over spanden. Det værste vand vil således dryppe af med det samme, men moppen vil stadig være meget våd når den tages i brug.

Men hvad skal du så vælge af moppe? Vil helt klart anbefale microfibermopper til private såvel som professionelle brugere, som skal købe mange mopper ind, man kan sagtens finde fornuftig kvalitet uden at købe det absolut dyreste. En ordentlig moppe kan holde til mange vaske, og det er en fordel hvis den samtidig har mulighed for at indholde meget vand, hvilket gør at den rækker til mange kvadratmeter. For privatpersoner, er det udemærket, at vælge en moppe i den billige ende af midten da de sikkert ikke vil skulle vaske mopperne særligt hyppigt.

Jeg håber meget at dette blogindlæg, har inspireret dig til at skifte din eksisterende moppeløsning ud med en løsning som er smartere og mere effektiv. Vil du hurtigt i gang eller har du spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte mig HER. Jeg kan guide dig til et fornuftigt valg af alt fra mopper til gulvsæbe, fremfører og teleskopskaft. Det du skal bruge for at vaske gulv med fugtede mopper. I vores firma forsøger vi at bruge kemi der er let nedbrydelig, da teknologien er blevet så god på området at man sagtens kan finde sæber mm. der rengøre ligeså godt som det ”normale”.

Læs mere på https://tjmservice.dk

Skriv et svar

Løsninger

Linkbiblioteket

Vores hold

Anders Jytzler
Administrator

Jimmy D. W.
Skribent og tester

Website kompabilitet