Sådan sikrer du dig at købe en iPhone oplader der ikke er brandfarlig

I tide og utide, ser man sager om opladere, kabler og adapters som der formår at gå brand i. Branden starter i selve opladeren, og bryder ud det beskyttende plastik som ellers bør være tykt nok til at holde varmen inde. Desværre er dette utroligt farligt. Har man for eksempel en oplader til at lade om natten – og man ikke kan holde den under opsyn, kan det potentielt starte en brand.

I dette indlæg, forklarer vi hvad man bør gå efter, når man køber en ny iPhone oplader for at undgå en potentiel brandfare.

MFI – APPLES EGET STEMPEL FOR KVALITETS TILBEHØR

Når man køber tilbehør til sin iPhone/iPad eller iPod, bør man kigge efter om der står MFi på produktet. MFi står for ”Made for iPhone/iPad/iPod”, og er Apples certificerings ordning som gives til producenter der overholder Apples regulativer om udvikling af f.eks. opladere og kabler.

Derudover, indeholder MFi tilbehør også originale dele, som en Lightingchip – eller en bestemt type plastik der bruges i produktet.

Man kan se lidt på MFi som på nøglehulsmærket. Det er det bedste tilbehør, som overholder reglerne og sikrer en vis kvalitet/holdbarhed – og vigtigst af alt, er testet for potentielle brandfarer.

MFi opladere er typisk en smule dyrere end det kabel man kan købe i Kina. Men derfor er det stadigt alle pengene værd, da prisen på at en oplader går i brand og potentielt ødelægger ejendele er langt højere! En god iPhone oplader med MFi, kan starter fra lige under hundrede kroner – og så er den endda med 5 års garanti

HER ER DE FARLIGE IPHONE OPLADERE

Når der opstår brand i en iPhone oplader, starter branden typisk i adapteren som sidder i stikkontakten. Den modtager strøm, typisk 5-12 watt og bliver derved varm. Apple har selv haft problemer med deres egne adaptere til stikkontakten, og derfor er der en bestemt oplader som man bør kigge efter. Modelnummeret er “A1300”, og dette kan man læse bagerst på opladeren, med meget lille skrifttype – så hold øjnene åbne.

Hvis du har en iPhone opladeradapter med modelnummeret A1300, lyder anbefalingen at denne bør skiftes ud hurtigtst muligt. Dette er flere gange set at opladeren er gået i brand – eller ligefrem eksploderet i diverse hjem over kloden.

Dog er Apple langt fra den eneste synder. I Kina produceres der nemligt utroligt mange opladere af meget lav kvalitet. Disse kan købes helt fra 10kr, og har en holdbarhed som er meget svingende. Ofte, vil man opleve at disse knap nok holder en måned før de skal udskiftes. Dette løber op i mange penge på et år – men hvis man er typen som ofte mister sin iPhone oplader, kan dette ses som en god løsning. Dette er det dog langt fra, da opladeren mangler et “clock” system, som stopper opladeren i at modtage strøm, når den bliver for varm.

Husk derfor altid at gå efter MFi opladere, kabler & adaptere når du køber din næste oplader, om det så er til iPhone eller iPad.
God shopping.

Læs mere om iPhone opladere på iphoneopladere.dk

Skriv et svar

Løsninger

Linkbiblioteket

Vores hold

Anders Jytzler
Administrator

Jimmy D. W.
Skribent og tester

Website kompabilitet